Welkom in lokaal nul. Wil je ook een berichtje achterlaten vul dan het formulier in. Je bericht wordt gecheckt op inhoud en taalgebruik en na goedkeuring zo spoedig mogelijk geplaatst.

Insane II

Wou het naschrift nou beweren, dat het wijs is . om nutteloze dingen te leren ? je kan altijd blijven leren , maar wat leer je van nutteloze dingen. die verzonnen zijn om geen nut te hebben , behalve dan:dat ze aleen nuttig zijn om andere mensen nutteloze dingen te laten leren ?

Naschrift: We waarderen de uitnodiging tot debat zeer. Twee argumentaties van onze zijde:
1. Het springende punt is hier: wat is nuttig om te leren? Het nut lijkt ons afhankelijk van het doel waarmee je leert. De havo is algemeen vormend onderwijs. Het doel is, om een brede basis te leggen onder je verdere ontwikkeling. Het gaat vaak niet om de kennis an sich, maar om de wijze waarop je die vergaart. De benaderingswijze van het vakgebied, de wijze van studeren, de denkstrategieën, het plannen, de ontwikkeling van de creativiteit, de sociale interactie, de taalontwikkeling etc.. Voor wie dit alles te lastig is, zijn er lagere beroepsgerichte opleidingen voorhanden. Om succesvol te zijn in een hogere opleiding, is ons inziens een breed opgezet voortraject onmisbaar. Mensen die straks geacht worden om op de een of andere wijze leiding te geven, kunnen zich niet beroepen op onvermogen en onkunde. Zij moeten een breed zicht hebben op de mogelijkheden en beperkingen van henzelf en van de mensen om hen heen. Oogkleppen zijn prima voor een trekpaard, maar op de bok heb je een brede blik nodig.
2. Docenten doceren de kennis van vandaag en gisteren. Voor verbetering vatbaar, niet alwetend, niet uitputtend en soms achterhaald. Maar docenten hebben zicht op hun vakgebied en kunnen een stevig fundament leggen voor verdere ontwikkeling. Leerlingen hebben de toekomst. Daarin mogen ze bouwen aan een nieuwe realiteit, nieuwe inzichten, nieuwe kennis en vaardigheden. Maar wil je iets bouwen dat niet verzakt of omvalt, dan doe je er goed aan om te zorgen dat het fundament goed is. Een beetje respect en vertrouwen ten aanzien van je docenten kan geen kwaad. Tenzij je graag luchtkastelen bouwt, natuurlijk.
Geschreven door: Trane
Ingestuurd op: 30-11-2009 23:46
ja trane heeft gelijk, en naschrift is danielle geenen er is er maar een die zo achtelijke antwoorden kan geven

Naschrift: Dank voor het compliment!
Geschreven door: kempi11 nigga
Ingestuurd op: 30-11-2009 22:58

Rapport

Kun je eigenlijk lager dan een 3 op je rapport staan?

Naschrift: Neen.
Geschreven door: failly
Ingestuurd op: 30-11-2009 19:40

3e klassen..

Waarom hebben alle 3e klassen BEHALVE 3D zoveel uitval 0_o bijv. vandaag hadden ze 2 uur per klas uitval en morgen weer :S?

Naschrift: We kennen een 3e klas in het Afrikaanse Theewaterskloof die helemaal geen les krijgt. Die wil wel ruilen.
Geschreven door: goede reden
Ingestuurd op: 30-11-2009 17:33

tweede klas

valt morgen van 2e alleen 7de van dans &drama &be 3 uit dus gaat 6de wel door? huh. antwoord graag!

Naschrift: Klopt helemaal.
Geschreven door: lala
Ingestuurd op: 30-11-2009 17:01

S.O. Frans

Uhm wij hebben morgen een Frans S.O. maar ik was de vorige les ziek dus weet niet wat mvr. Hofstra gezegd heeft als huiswerk ik heb het wel aan een vriendin gevraagd die zei je moet op de planner kijken maar als ik op de planner kijk is het een beetje vaag. Moet ik nou van 3.1 t/m 3.3 of 3.1 t/m 3.4 leren?? aub snel antwoord.

Naschrift: Die vraag kan je vriendin vast ook nog wel beantwoorden!
Geschreven door: 2Der
Ingestuurd op: 30-11-2009 15:19

insane

waarom leren wij op school eigenlijk niets ? nja niets . in ieder geval niet iets waar we de rest van ons leven ooit nog eens iets aan zouden hebben !!!
en geef nou eens een keer een antwoord , wat wel ergens op slaat !!

Naschrift: Pardon? Wij geven altijd een antwoord dat ergens op slaat. Zo nu en dan is het wel nodig om iets geleerd te hebben, om het te kunnen begrijpen. Overigens vinden wij mensen die vinden dat zij op enig moment of in enige situatie "uitgeleerd" zijn de minst wijze mensen die op deze planeet rondhobbelen. Onze stelling: leren gaat van wieg tot graf.
Geschreven door: TRANE
Ingestuurd op: 30-11-2009 11:33

mw

naschrift, weet jij misschien waarom mw steeds uitvalt?

Naschrift: Noop, vraag het even aan Charel van Deursen.
Geschreven door: 4eklasser
Ingestuurd op: 29-11-2009 18:53

Gym

Gaat gym van verstappen door morgen 8e & 9e uur? Hij zei zelf namelijk van niet, maar het staat niet op de roosterwijzigingen. Wie moeten we nu geloven...?

Naschrift: Vraag het morgen even na.
Geschreven door: 4A
Ingestuurd op: 29-11-2009 18:21

verkort rooster...

hee, ff een vraagje want als we verkort rooster hebben valt het 8e uur toch altijd uit?! waarom nu dan niet bij alleklassen?

groetjes iemand van de school.

Naschrift: Fijn dat je het vraagt, dat geeft ons de gelegenheid om het recht te zetten. Ergens in het verleden is waarschijnlijk een keer wat onzorgvuldig gecommuniceerd, want de mythe dat bij een verkort rooster altijd het 8e en 9e uur uitvalt is sterk. Het klopt echter niet: een lesuur valt pas uit als dat bij de roosterwijzigingen vermeld staat, anders gaat het door. In de praktijk komt het nogal eens voor, dat bij een verkort rooster het 8e en 9e uur uitvalt, maar dat is géén recht of vaste regel!.
Geschreven door: maaktnietuit
Ingestuurd op: 29-11-2009 17:18
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15Volgende >
Roosterwijzigingen
Notre Dame vernieuwt
Lokaal 0
School Webazine
Wall of Fame
Notre Dame in beeld