Notre Dame exposeert!

19 mei 2018

 

De docenten beeldend hebben hard gewerkt om een mooie tentoonstelling 

met werk van hun leerlingen in te

richten in de projectruimte van het

Valkhof Museum. De expositie is

geopend van 19 mei tot 3 juni.

 

Gaat dat zien!

 

Op het affiche het mooie portret van

Eva, gemaakt door Sophie Soeterbroek,

omlijst door werk uit een zeer aansprekend en bijzonder project

in klas 1... 

 

Wat precies? Ga maar kijken!

Examenkandidaten

19 mei 2018

Vrolijk in de zon en daarna serieus aan de slag in de examenzaal: de examen-kandidaten van dit schooljaar, samen met de docenten met wie ze de strijd in het centraal schriftelijk examen zijn aangegaan.

Klik hier voor een vergroting en klik hier voor het examenrooster.

Marith Konig met band op bevrijdingsfestival

05 mei 2018

Op de foto: Marith en band openen het bevrijdingsfestival op 5 mei j.l. in het Hünerpark. Van links naar rechts: Lena Saämena, Sara van Moorsel, Niek Bouw, Marith Konig, Julia Hoenderboom, Anne-Linde Hovens. 

These boots are made for... ehm... watching!

02 mei 2018

In de etalages van verschillende schoenenwinkels in de stad zijn schoenontwerpen te zien van Nijmeegse scholieren. In de etalage van Holland schoenen op Plein 44 is het beste werk van leerlingen van Notre Dame te zien. Op 9 mei wordt de mooiste  schoen van Nijmegen geselecteerd door een vakjury bestaande uit schoenenontwerper Jan Jansen, Nimco-eigenaar Max Krol en wethouder Ben van Hees. Het winnende ontwerp zal  worden uitgevoerd. Deze schoenen-ontwerpwedstrijd is onderdeel van een expositie over de geschiedenis van de Nijmeegse schoenenindustrie. Eveneens op 9 mei zal deze tentoonstelling in het huis van de Nijmeegse geschiedenis  (Mariënburgkapel) geopend worden.

Stuntdag

20 april 2018

Het was een beestenboel op Notre Dame! De vijfdeklassers hadden de school in een jungle veranderd en daar liepen gevaarlijke vleeseters rond zoals zebra's, olifanten en giraffen... De stuntcommissie had voor een ideaal weertje gezorgd, zodat het vossenspel al snel een heerlijk uurtje zonnebaden werd. Daarna lasergamen, barbecue... nee, de vijfde klas gaat prima voorbereid het examen in! Het volledige examenrooster is hier te vinden.

Net na middernacht

17 april 2018

Met de examenvoorstelling "Net na middernacht" nam klas 5 afscheid van het schoolpodium. Voor deze keer met een bestaand stuk waarin figuren uit de showbiss 

werden opgevoerd in een Cluedo-achtige setting. En natuurlijk had de Jappe de butler de moord gepl.... o nee, Thippe natuurlijk, wie anders. De leerlingen zetten met zichtbaar veel plezier een aantal flat characters neer en de gastspelers Charel van Deursen, Jeroen Degen en Amber van Altena  konden in de uitbeelding van hun rollen dicht bij zichzelf blijven. ;) Leuke avond!

Sjef Nilwik neemt alvast een beetje afscheid

12 april 2018

Sjef Nilwik, docent biologie, nam alvast afscheid van zijn vijfdeklasleerlingen, nu ze nog niet ondergedompeld zijn in examenverplichtingen. Met een speech, een Kahoot ("Wie de F is Sjef?") en een tafel lekkernijen gaf hij een vervroegd afscheidfeestje. Maar.... volgende week hebben ze gewoon weer les hoor! Sjef gaat pas aan het einde van dit schooljaar met pensioen.

Erasmusproject Refugees

12 april 2018

De school is op het moment erg leeg: de derde- en vierdeklassers zijn op uitwisseling door heel Europa. Een speciale missie volbrengen drie leerlingen uit klas 4 in Lecce, zuid-Italië tezamen met partnerscholen in Litouwen, Italië, Turkije en Spanje. De EU ondersteunt deze bijeenkomst onder de naam "Erasmusproject Refugees: from challenges to oppurtunities", gericht op de

vluchtelingenproblematiek, waarmee met name de zuidelijke EU-staten worstelen. Op de foto onze complete delegatie, met één van de gastvrouwen.

Maureen wint publieksprijs Freedom's Cool Festival

11 april 2018

Maureen de Beer (klas 5) heeft met haar band de publieks-prijs van het Freedom's Cool Festival gewonnen. Zij ontving de prijs (gemaakt door Lanieke Orlemans, klas 5) uit handen van burgemeester Bruls van Nijmegen. 

 

 

 

 De inzending   van het SSGN werd dit jaar de jurywinnaar. Beide bands   verwerven het recht om op te treden op het podium van   het bevrijdingsfestival op 5 mei in het Hünerpark. 

In de pauze van het festival mocht Sara van Moorsel als publiekswinnaar van 2017 drie van haar eigen nummers ten gehore brengen.      

Blog ouderraad

10 april 2018

Klik hier voor de nieuwe blog van de ouderraad.

S.O.S - Step On Stage, Notre Dame danst!

05 april 2018

Vrijdag 6 apil in de Ubburgh was Step On Stage 2018 een wervelende voorstelling met allerlei vormen van dans. Ingetogen, persoonlijk, uitbundig, cabaretesk, hip, swingend, sexy of theatraal.... Step on Stage had het allemaal dit jaar!

Klik hier voor de afspeellijst van alle dansen.

 

Malawi

03 april 2018

Een afvaardiging van Notre Dame heeft contact gelegd met een school in het land Malawi, gelegen in het zuidelijk deel van Afrika. Het filmpje doet daar kort verslag van.

Ben je nieuwsgierig naar méér over de reis naar Malawi en Chingale Secondary School check dan het Webazine van 12 april aanstaande!

Johnny de Mol bedankt leerlingen

21 maart 2018

Op maandag 19-3 j.l. kreeg Notre Dame bezoek van TV-persoonlijkheid Johnny de Mol. Hij kwam de leerlingen bedanken voor de acties die zij hebben ondernomen om geld in te zamelen voor zijn stichting Movement on the Ground en te vertellen over de besteding daarvan. Klik hier voor meer info. 

Refreshment

01 maart 2018

Sinds vorige week is op de vlonder van Notre Dame het werk ‘Refreshment’ van Suus Baltusssen te zien. Klik hier voor meer informatie. Suus Baltussen heeft enige jaren geleden de wilgenzitjes rondom Notre Dame gemaakt. Helaas is Suus in 2016 overleden. Het werk Refreshment is door de man van Suus, Andreas Hetfeld ter beschikking gesteld. Andreas zal in de komende weken ook de wilgenzitjes repareren zodat iedereen daar in de zomer weer gebruik van kan maken. 

Sexting

24 april 2017

Er is geen enkele actuele aanleiding, maar toch even aandacht voor "sexting", het verspreiden of delen van seksueel getinte foto's of berichten via mobiele telefoons of andere mobiele media. Berichten in de media wijzen uit dat het toeneemt en de gevolgen kunnen zeer schadelijk zijn. Toch nog maar eens waarschuwen dan: maak jezelf op deze wijze niet kwetsbaar en deel als ontvanger dit soort zaken niet met derden (dat is zelfs strafbaar). En krijg je ongewild iets onverstandigs doorgestuurd, klik dan niet als een suffe zombie op een duimpje, maar kom in actie; bijvoorbeeld met een melding bij je mentor. Dat kan veel leed voorkomen.

Tips en trucs voor dyslecten

15 januari 2017

De ouderwerkgroep dyslexie heeft een hulpdocument samengesteld voor ouders/leerlingen. Tips en trucs bij het lezen en schrijven. Ook handig om als niet-dyslect eens te bekijken en er je voordeel mee te doen! Klik hier voor het hulpdocument.

Handleiding Office 365

20 september 2016

Er is een handleiding beschikbaar voor werken met Office 365.

Klik hier om hem te downloaden en sla hem ergens op,

zodat je hem kan raadplegen wanneer dat nodig is. 

Taalverzorging

14 februari 2016

 Notre Dame voert actie tegen de

 achteruitgang van het Nederlands.

 

 Klik hier voor de basisafspraken. 

Wegbrengen/ophalen met de auto

01 januari 2015

Vriendelijk verzoek: niet met de auto over het fietspad,

Kiss & Ride bij de Ubburgh!

Klik hier voor de brief van de schoolleiding voor ouders.

 

Notre Dame is het best bereikbaar met de fiets: goed voor de lichaamsbeweging, goed voor het milieu... en altijd een parkeerplaats op het schoolplein.

Gehoorschade

01 januari 2015

Inmiddels heeft 15% van de jongeren tussen de 16 en 30 jaar te kampen met blijvende gehoorschade . Per jaar komen daar zo'n 20.000 jongeren bij (bron: Wikipedia). Oorzaak: vooral oortjes en discotheken. Gehoorschade is niet te herstellen. Houd de volumeknop in de gaten en blijf uit de buurt van luide geluidsbronnen. Een paar meter verder van de geluidsbox scheelt al veel.

  1 
Roosterwijzigingen
Notre Dame vernieuwt
Lokaal 0
School Webazine
Wall of Fame
Notre Dame in beeld